Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Login:OsHHeE
Serial:9FF175E27291B83AEFA000AFDC5719A3
MGID:79
Dlaczego akurat ty?:Ponieważ wiele razy zdarzało mi się być liderem różnych frakcji takich jak SAPD lub PSP Oczywiście SAMC też interesuje się koszykówką i grami. Myślę że dam radę spełnić rolę Lidera pogotowia, i nię będe miał problemów.
Byłeś już liderem frakcji SAMC?:Tak 2 razy
Masz dysleksję?:Nie
Masz dysortografię?:Nie
Coś od siebie:Nazywam się Juliusz mam 13 lat Interesuję się koszykówka i różnymi frakcjami takimi jak PSP SAPD i SAMC.
Znasz RP SAMC?:Oczywiście
Ja (OsHHeE) oświadczam iż podanie jest autorskie i go nie kopiowałem od innych.
Mogę zaprezentować przebieg akcji ratownika
Pogotowie dociera na miejsce, Ratownicy biorą sprzęt, który jest potrzebny na już teraz:
- Torba z narzędziami do intubacji, opatrunkami itp.
- Plecak Ratowniczy, w którym znajdują się słuchawki i inne narzędzia pomocznicze.
- Kołnierz ortopedyczny
Jeśli Ratownicy mają jeszcze wolną rękę to biorą deskę ortopedyczną, jeśli nie no to potem ktoś po nią przychodzi.
Osoba leży na brzuchu, krwawi z nosa i uszu.
Akcja ratownicza musi przebiegać szybko i sprawnie, po widzeniu tego że doszło do krwotoku z uszu, może to świadczyć o urazie kręgów szyjnych i naruszenia rdzenia kręgowego, jest to bardzo niebezpieczne ponieważ osoba może trafić na wózek.
Ratownicy muszą trzymać głowę rękami i obrucić poszkodowanego na plecy. Wtedy, można sprawdzić oczy, tętno itp. Czyli postępowanie podstawowe.
Krwotok z uszu, nie można zatamować, wiązać się mogą z tym komplikacje ze słuchem w przyszłości gdyby krew się zastała, mogło by dojść do uszkodzenia błony bembenkowej. Dlatego, można jedynie wycierać gazami uszy.
Krew z nosa, jeśli osoba leży, i ma taki uraz który opisywałem, nie można nic z tym robić, jedynie to co z uchem, wycierać.
Jeśli osoba, zacznie się dławić to można włożyć watę do nosa, która zatrzyma krwawienie zewnętrzne, ale włożyć tak aby zatrzymała też wewn.
Po uończeniu tej czynności można osobę zaintubować, umożliwi to ofierze łatwiejsze oddychanie. Gdy wszystkie czynności są spełnione, a osoba jest w miare ok i nie zagraża bezpośrednie niebezpieczeństwo, to trzeba delikatnie wsunąć deskę pod plecy poszkodowanego, zapiąć i w drogę. W Karetce, monitorować stan poszkodowanego.
Nie uwzględniłem też możliwości zatrzymania akcji serca, wtedy należy rozpocząć resuscytację, 30 uciśnięć w rytmie 100 na minutę i 2 wdechy, i tak cały czas, w końcu Lekarz zadecyduje o defibrylacji, jeśli po dwóch strzałach nic nie wyszło, daję się 100ml adrenaliny i 50ml soli w płynie, i 3 strzał. Jeśli osoba, nie posiada normalnego rytmu serca, albo przynamniej częstoskurczu komorowego, to można uwzględnić zgon.
I mam jeszcze pytanie, kiedy koniec rekrutacji?
Strony: 1